Calendar

Martie 2012
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Sep 2017> >>
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Afisarea articolelor postate in: Martie 2012

Mar052012

Obama vs Iran ( Israel ar putea ataca Iranul fara stirea USA )

Președintele american Barack Obama s-a declarat dispus, duminică, să "folosească forța" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, pronunțându-se totuși în favoarea unei soluții diplomatice și regretând că se "vorbește prea mult de un război" împotriva Teheranului, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Se vorbește prea mult despre un război" împotriva Iranului, și-a exprimat regretul președintele american într-un discurs susținut în fața principalului grup de lobby proisraelian din Statele Unite, referindu-se la amenințările voalate ale statului evreu de a ataca unilateral Iranul.

"În ultimele săptămâni, astfel de discuții au servit regimul iranian, prin creșterea prețului petrolului, de care depinde pentru a-și finanța programul nuclear", a continuat președintele american.

Cu o zi înainte de o întâlnire foarte așteptată cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Barack Obama a cerut Teheranului să aleagă calea diplomatică pentru rezolvarea acestei crize, subliniind că Iranul este "supus unei presiuni mai puternice ca niciodată" din cauza sancțiunilor adoptate de Statele Unite și aliații lor.

"Cred cu fermitate că mai este loc pentru diplomație - însoțită de o oarecare presiune - pentru a rezolva această criză. Statele Unite și Israelul afirmă împreună că Iranul nu deține încă arma nucleară, și suntem foarte vigilenți în supravegherea programului lor", a continuat el.

Criticat în mod regulat de adversarii săi republicani pentru o poziție pe care aceștia din urmă o consideră ca nefiind clar în favoarea Israelului, președintele american a declarat că "susține Israelul în momentele cruciale".

Surse din serviciile secrete au sugerat zilele trecute că Israelul este gata să atace Iranul fără să îi anunțe pe americani, în condițiile în care Barack Obama evită să își exprime sprijinul ferm pentru un atac preventiv împotriva instalațiilor nucleare iraniene. 
[ sursa: yahoo news allert ] 

Admin · 505 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Prima categorie
Mar052012

Aliniamentul Planetelor...A Inceput.

Pe data de 5 martie Terra si Marte vor fi din nou foarte aproape, cel mai aproape dupa doi ani si doua luni.

Spectacolul palnetar din luna februarie continua in martie. Dupa alinierea planetelor Venus si Jupiter pe cerul noptii, saptamana trecuta, distanta dintre Pamant si Marte se va scurta, ajungand la minimul ultimilor doi ani.

Opozitia fata de Soare a Planetei Rosii a inceput sambata, pe 3 martie, dand posibilitatea astronomilor sa capteze imagini rare cu Marte.

Insa abia pe 5 martie (luni) palentele se vor apropia cel mai tare, iar Pamantul se va interpune intre Soare si Marte, eveniment care are loc o data la doi ani si doua luni.

Asta face ca Marte sa fie perfect vizibila, deoarece de pe Pamant se vede cum razele Soarelui lumineaza intreaga fata a Planetei Rosii

Cum pot vedea Marte

Cu un telescop sau cu un binoclu puternic, priviti inspre est in jurul orei 19:00 si veti vedea un astru stralucitor, portocaliu, a carui lumina nu sclipeste. Este planeta Marte, aflata la 100 milioane km departare de noi.

Luna va va ajuta sa o vedeti mai bine, insa abia in serile de 7 si 8 martie pentru ca atunci se va afla chiar langa planeta. Asadar, cautati Luna si veti vedea langa ea pe Marte.

In aceasta luna Marte se va afla la opozitie adica in partea opusa Soarelui vazuta de pe Pamant. Este si perioada cand planeta se vede toata noaptea si se afla la cea mai mica departare de noi, intr-un interval de doi ani. Este perioada ideala pentru observatii prin telescop, daca vreti ca planeta sa fie mare. Totusi departarile minime ale planetei fata de Terra pot fi mai mici sau mai mari, in cazul acesta fiind o departare mare: cea mai mare din 1995 si pana in 2027.

Diametrul aparent al planetei va fi relativ mic dar tot veti putea vedea ceva pe el: orice zona mai intunecata sau galbuie reprezinta locuri de pe suprafata.

Planeta se afla in constelatia Leo, la est de steaua Regulus fata de care este mai stralucitoare. Daca veti privi cele doua obiecte veti remarca cum distanta aparenta dintre ele scade: de la 15° pe 1 martie la 5,5° la sfarsitul lunii, potrivit specialistilor de la Observatorul Astronomic Bucuresti.

[ sursa: yahoo news allert ] Admin · 734 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Prima categorie
Mar052012

Obama Avertizeaza Israelul


Președintele SUA, Barack Obama, a avertizat Israelul că aduce mult prea lejer în discuție subiectul unui eventual război cu Iranul, afirmând că acest lucru nu face decât să dea apă la moară Teheranului, care are scuza perfectă de a crește prețul petrolului. 

Înainte de întâlnirea sa cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Obama s-a adresat Comitetului pentru Afaceri Publice Americano-Israeliene, unul dintre cele mai influente grupuri de lobby din Statele Unite. 

Obama a precizat explicit că SUA va folosi forța în cazul în care interesele țării sale o cer, însă s-a arătat deranjat de cei care se grăbesc să aducă în discuție varianta războiului, remarcă țintită către oficialii israelieni. 

"V-aș ruga să țineți cont de greutatea acestui subiect; de implicațiile pe care le are pentru Israel, pentru America și pentru toată lumea. Deja se vorbește cu prea multă lejeritate despre război", a spus Obama în discursul său către grupul de lobby. 

"În ultimele săptămâni, astfel de declarații nu au servit decât intereselor guvernului de la Teheran, care a crescut prețul petrolului, sporind fondurile pentru programul nuclear. Pentru securitatea Israelului, a Americii și lumii ar trebui să fim mai precauți în declarații. Este suficient să să creștem presiunea pe care o exercităm și să consolidăm coaliția internațională pe care am construit-o", a spus Obama.

"Acum este timpul să ne amintim de sfatul nemuritor al lui Teddy Roosevelt: Să vorbești blând și să ai o bâtă groasă în mână", a adăugat președintele SUA.

Totuși, Obama le-a făcut pe plac și membrilor grupului de lobby, declarând că nu va ajunge la o înțelegere cu Teheranul, atâta timp cât programul de înarmare nucleară continuă.

"Nu voi ezita să folosesc forța, dacă va fi nevoie să apăr Statele Unite și interesele ei", a spus Obama. 

Totuși, este de așteptat ca premierul Netanyahu să ceară concesii mai mari de la Obama, și anume stabilirea unor termeni clari de încetare a dezvoltării de arme nucleare în cazul Iranului și folosirea forței în cazul în care termenii nu sunt respectați. Netanyahu a declarat că Israelul va fi gata să se apere de unul singur în cazul în care este amenințat. 

Vineri, premierul israelian avertizase comunitatea internațională să nu cadă în "cursa negocierilor" cu Iranul, atâta timp cât guvernul de la Teheran continuă programul de înarmare nucleară.

Acesta a cerut comunității internaționale să solicite Iranului distrugerea facilităților subterane de lâng Qom, unde se bănuiește că ar fi dezvoltate armele nucleare.

Sâmbătă, președintele Israelului, Shimon Peres, a declarat că regimul iranian reprezintă "un afront la adresa demnității umane".

"Trebuie oprit și va fi oprit. Dacă va trebui să luptăm, credeți-mă, noi vom învinge", a mai spus Peres. 

Oficialii SUA au lăsat să se înțeleagă, totuși, că Obama nu va accepta termenii pe care Netanyahu vrea să-i impună Teheranului, pentru ca să nu se înțeleagă că SUA ar susține un atac al Israelului împotriva Iranului.

"Cred cu tărie că rămâne loc de diplomație, secondată de presiunea internațională. Atât SUA cât și Israelul presupun că Iranul nu dispune încă de arme nucleare și suntem extrem de vigilenți în ceea ce privește monitorizarea programului lor nuclear. Comunitatea internațională are responsabilitatea de a folosi timpul rămas așa cum trebuie. Liderii iranieni încă au ocazia de a lua o decizie corectă. Pot alege o cale care să-i aducă înapoi în comunitatea internațională sau pot alege o cale care nu duce nicăieri", a mai spus Obama în discursul să către grupul de lobby. 

Acesta a adăugat că experiența soldaților americani în Irak și Afganistan îl fac să nu se grăbească să pornească un război.

"Ca președinte și comandant al armatei, prefer pacea războiului. O parte a obligațiilor mele față de poporul american este să nu folosesc forța decât dacă circumstanțele mă obligă. Sunt sigur că și liderii israelieni știu asta și cunosc costurile și consecințele unui război", a mai spus Obama.

[ sursa: yahoo news allert ]Admin · 540 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Prima categorie
Mar052012

Vladimir Putin ramane

În Cecenia, Vladimir Putin a obținut 99,76 la sută din voturi. Ceilalți patru candidați au obținut scoruri cuprinse între 0,02 și 0,03 la sută din voturi.
În celelalte republici din Caucazul rus, regiune instabilă afectată de o rebeliune islamistă armată, Putin a obținut, ca de obicei, scoruri record: 92 la sută în Ingușetia, 92,8 la sută în Daghestan și 91,36 la sută în Karaceaevo-Cerkesia.
În satul Gordeevski, din regiunea Briansk, Vladimir Putin a obținut 100 la sută din voturi (față de 65,77 la sută la nivelul regiunii).
În republica Tuva, Putin a obținut 90 la sută din voturi, zdrobindu-i pe cei doi adversari si săi, Ghennadi Ziuganov, liderul partidului comunist (4,3 la sută) și miliardarul Mihail Prohorov (1,98 la sută din voturi).
În Siberia, Putin a obținut cel mai prost scor al său în Irkuțk, de 55,4 la sută din voturi.
La alegerile legislative din decembrie, partidul său, Rusia Unită, a înregistrat unul dintre cele mai proaste rezultate ale sale din această regiune, câștigând doar 34,93 la sută din voturi.
Vladimir Putin a obținut 87 la sută și, respectiv, 83 la sută în aceste regiuni de la sud de Moscova, unde a înregistrat scoruri foarte bune și la prezidențialele din 2004 (91,35 la sută și 83 la sută).
La Moscova, Putin a obținut doar 47 la sută din voturi, față de 68,6 la sută la alegerile prezidențiale din 2004.
El a fost urmat de miliardarul Mihail Prohorov (cu aproximativ 20 la sută), nou-venit pe scena politică, pentru care a votat clasa de mijloc din marile orașe.
"În 20 de birouri de vot, Prohorov s-a clasat pe primul loc", a declarat vicepreședintele comisiei electorale de la Moscova, Aleksandr Bobicev.
În orașul său natal, Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia, Putin a obținut 58,7 la sută din voturi, un scor inferior celor precedente: la scrutinele prezidențiale din 2000 și 2004 el a obținut 62 și, respectiv, 75 la sută din voturi.  [ sursa: yahoo news allert ] 

Admin · 508 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Prima categorie
 
Libertatea nu se cumpara si nu se vinde. Ea se dobandeste.