Calendar

Septembrie 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Anunt

rss Sindicalizare

Mar052012

18:33:53

Obama vs Iran ( Israel ar putea ataca Iranul fara stirea USA )

Președintele american Barack Obama s-a declarat dispus, duminică, să "folosească forța" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, pronunțându-se totuși în favoarea unei soluții diplomatice și regretând că se "vorbește prea mult de un război" împotriva Teheranului, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Se vorbește prea mult despre un război" împotriva Iranului, și-a exprimat regretul președintele american într-un discurs susținut în fața principalului grup de lobby proisraelian din Statele Unite, referindu-se la amenințările voalate ale statului evreu de a ataca unilateral Iranul.

"În ultimele săptămâni, astfel de discuții au servit regimul iranian, prin creșterea prețului petrolului, de care depinde pentru a-și finanța programul nuclear", a continuat președintele american.

Cu o zi înainte de o întâlnire foarte așteptată cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Barack Obama a cerut Teheranului să aleagă calea diplomatică pentru rezolvarea acestei crize, subliniind că Iranul este "supus unei presiuni mai puternice ca niciodată" din cauza sancțiunilor adoptate de Statele Unite și aliații lor.

"Cred cu fermitate că mai este loc pentru diplomație - însoțită de o oarecare presiune - pentru a rezolva această criză. Statele Unite și Israelul afirmă împreună că Iranul nu deține încă arma nucleară, și suntem foarte vigilenți în supravegherea programului lor", a continuat el.

Criticat în mod regulat de adversarii săi republicani pentru o poziție pe care aceștia din urmă o consideră ca nefiind clar în favoarea Israelului, președintele american a declarat că "susține Israelul în momentele cruciale".

Surse din serviciile secrete au sugerat zilele trecute că Israelul este gata să atace Iranul fără să îi anunțe pe americani, în condițiile în care Barack Obama evită să își exprime sprijinul ferm pentru un atac preventiv împotriva instalațiilor nucleare iraniene. 
[ sursa: yahoo news allert ] 

Admin · 505 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Prima categorie

Link permanent catre articolul complet

http://draculea-andreea.blogcreativ.ro/STDA-b1/Obama-vs-Iran-Israel-ar-putea-ataca-Iranul-fara-stirea-USA-b1-p123.htm

Comentarii

Acest articol nu are Comentariu momentan


Scrieti un comentariu

Comentariile nu sunt autorizate in acest blog

 
Libertatea nu se cumpara si nu se vinde. Ea se dobandeste.